Ziemniaki po cabańsku kulinarnym hitem w Krakowie

8 czerwca na krakowskich błoniach Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej obchodził 20-lecie swojego istnienia. Wydarzeniu towarzyszyła zabawa i rodzinna atmosfera.

Ziemniaki po cabańsku kulinarnym hitem w Krakowie

Organizatorzy zapewnili rozrywkę zarówno dzieciom jak i rodzicom. Szczególnym zainteresowaniem wśród najmłodszych, cieszyły się pokazy służb specjalnych oraz malowanie twarzy, wspinaczka, lot balonem, gry i konkursy na świeżym powietrzu. Dorośli natomiast mogli skorzystać z badań spirometrycznych. Smakosze kulinariów mogli skosztować lokalnych potraw i napojów.

Stoisko Ziemi Chrzanowskiej najbardziej oblegane było podczas serwowania potraw przygotowanych przez Stowarzyszenie Nasze Psary, zupy, kilku rodzajów ciasta oraz domowej roboty Niepasteryzowanego Psarskiego Cidra. Natomiast Restauracja Stare Mury serwowała „Ziemniaki po cabańsku”, których zapach ściągał na stoisko uczestników oraz zwiedzających z najdalszych zakątków błoni.

GALERIA ZDJĘĆ - zapraszamy na naszego facebooka