Podświetlenie linków Zmień odstęp między akapitami Zmień odstęp między wierszami Zmień odstęp między słowami Zmień odstęp między literami Normalna wielkość czcionki Duża wielkość czcionki Bardzo duża wielkość czcionki Zmień kontrast

Młoszowa i Mirów wyróżnione w oświęcimskim półfinale 9 Małopolskiego Festiwalu Smaku

W Oświęcimiu odbył się czwarty półfinał tegorocznego Małopolskiego Festiwalu Smaku. Przyjechało 20 producentów żywności z powiatów: oświęcimskiego, chrzanowskiego i olkuskiego.

Młoszowa i Mirów wyróżnione w oświęcimskim półfinale 9 Małopolskiego Festiwalu Smaku

Fot. pochodzi z archiwum Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego

 

Wyniki oświęcimskiego półfinału Małopolskiego Festiwalu Smaku

Plebiscyt
Kategoria Ekologiczne Przysmaki: Gospodarstwo Ekologiczne Roberta Tracza z Zimnodołu
Produkt: Jurajska malina zalana
Kategoria: Tradycyjne Specjały: Piekarnia Patrycja i Paweł z Kwaśniowa Górnego
Produkt: Chleb jurajski
Kategoria: Smakołyki z Legendą: Firma „Elimex” z Młoszowej
Produkt: Bekon staropolski
Kategoria Jak u Mamy: Koło Gospodyń Wiejskich z Mirowa
Produkt: Flaki z kaszą

Konkurs
Grand Prix: Firma „Elimex” z Młoszowej
Produkt: Bekon staropolski
Wyróżnienie: Zakład Przetwórstwa Mięsa Edmund Barczyk z Wolbromia
Produkt: Szynka staropolska
Wyróżnienie: Piekarnia Piskorek Antoni z Nowej Wsi
Produkt: Żurek od Piskorka
Pokaz gotowania:
Restauracja La Rossa z Oświęcimia
Danie: Zupa cebulowa