Podświetlenie linków Zmień odstęp między akapitami Zmień odstęp między wierszami Zmień odstęp między słowami Zmień odstęp między literami Normalna wielkość czcionki Duża wielkość czcionki Bardzo duża wielkość czcionki Zmień kontrast

Na Wsi Najlepiej. Zgłoś się do konkursu

Prowadzisz gospodarstwo agroturystyczne, częstujesz gości własnymi produktami i pokazujesz im, na czym polega praca w rolnictwie? Weź udział w konkursie Na Wsi Najlepiej, który organizuje Polska Organizacja Turystyczna.

Na Wsi Najlepiej. Zgłoś się do konkursu

Jeśli masz tematycznie uporządkowaną ofertę atrakcji i usług w zakresie turystyki wiejskiej, a może działasz na szlaku kulinarnym, a Twoi goście smakują potraw przygotowanych według tradycyjnych receptur lub odpoczywający u Ciebie turyści przekonują się, że pobyt na wsi pozwala zregenerować się i naładować akumulator, koniecznie zgłoś się do konkursu Na Wsi Najlepiej.

Zgłoś swoje przedsięwzięcie w jednej z czterech kategorii i spraw, by o Twojej ofercie usłyszał każdy miłośnik wypoczynku na wsi:

  1. Wypoczynek u rolnika
    Oceniane będą gospodarstwa agroturystyczne skategoryzowane w Wiejskiej Bazie Noclegowej, a także te, które nie zostały poddane procedurze kategoryzacji, ale spełniłyby wszystkie jej warunki.

  2. Wypoczynek na wsi

    Kategoria jest przeznaczona dla obiektów noclegowych położonych na obszarach wiejskich, które eksponują w swojej ofercie rekreacyjno-wypoczynkowej walory polskiej wsi, w tym bogactwo kulinarne, kulturalne i potencjał mieszkańców.

  3. Oferta wypoczynkowa turystyki wiejskiej

    W tej kategorii będzie oceniana oferta uzupełniająca pobyt turystyczny na wsi. Szczególnie doceniona zostanie oferta pakietowa, w tym edukacyjna i kulturalna, stanowiąca spójny tematycznie kompleks wielu atrakcji i usług opartych na zasobach polskiej wsi.

  4. Oferta szlaków kulinarnych na terenach wiejskich

    Szlak kulinarny tworzony przez restauracje, lokale gastronomiczne i wytwórców żywności musi serwować dania oparte na przepisach zaczerpniętych z tradycji kulinarnej regionu. Powinny być one przygotowywane przy użyciu tradycyjnych urządzeń, tj. pieców, wędzarni, suszarni itp.

    Zgłoś się do konkursu